Szuper dalok ugyanazzal a címmel - 1. rész: Times Like These

2018. március 30. - Saul.a.kakasunk

Kedvenc dalaim közül furcsa módon háromnak is ugyanaz a címe: Times Like These. Ez adta az ötletet ehhez a sorozathoz, azonban itt nem csak kedvenc dalaim fognak megjelenni, a felsorolást kibővítem további azonos című nótákkal is. Első rész.

 

1. Foo Fighters - Times Like These

A dal a zenekar 2002-ben megjelenő negyedik albumán (One by One) jelent meg, mely 2004-ben besöpörte a Garmmy-t a legjobb rock album kategóriában. A korong az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban is platinalemez lett, a Billboard 200 listán a 3. helyet érte el.

A banda igyekezett magát a politikától távol tartani, egészen addig, amíg a 2004-es amerikai elnökválasztási kampányában George W. Bush  fel nem használta a számot. Ekkor döntött úgy Dave Grohl, hogy nyíltan támogatja Bush riválisát, a demokrata John F. Kerry-t a kampánykörútján, rendszeresen fel is lépett ezeken a rendezvényeken.

 

2. Kid Rock - Times Like These

A dal az előadó 2010-es, Born Free című lemezén jelent meg, és szülővárosához, Detroithoz fűződő viszonyáról szól. Hogy a város, és ez a dal mennyire fontos Kid Rocknak, azt egyértelműen tükrözi a 2010-es American Music Awards-on látott érzelmes, akusztikus előadása.

 

3. Jack Johnson - Times Like These

Legnagyobb sajnálatomra a hawaii származású Jack Johnson még mindig méltánytalanul ismeretlen Európában, és főleg Magyarországon. Pedig a szörfösből lett énekes-dalszerző kellemes akusztikus zenét játszik, mindig fontos témákat körüljárva, különös tekintettel környezetünk védelmére.

A "legzöldebb" zenészek egyike, rengeteget tesz a zeneipar környezetbarátabbá tételéért. Feleségével, Kimmel közösen hozták létre a Kokua Hawaii Alapítványt, hogy támogassák a környezeti nevelést a Hawaii iskolákban és közösségekben, valamint a Johnson Ohana Jótékonysági Alapítványt, hogy támogassák a környezeti, művészeti és zenei oktatást világszerte. Alapítványain és egyéb jótékonysági tevékenységén keresztül 2001 óta több mint 30 milló dollárt adományozott jótékony célra. Hallgassátok!

 

4. Queen Ifrica - Times Like These

A Queen Ifrica művésznéven fellépő Ventrice Morgan jamaikai reggae énekes és DJ. A rasztafári vallású előadó a különböző közösségekben végzett munkájáról, és mélyen személyes témájú dalairól ismert.

A dalban Jamaika nemzeti hőseit hiányolja, akik kizökkentenék az országot a kilátástalanságból. A refrénekben Marcus Garvey újságírót, fekete nacionalistát és raszta prófétát, Bob Marley reggae zenészt, Louise Simone Bennett-Coverley (Miss Lou) költőt, írót és pedagógust, valamint Samuel Sharpe rabszolgasorsú nemzeti hőst szólítja meg, mert ezekben az időkben is nagy szükség lenne rájuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saul-a-kakasunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1013790148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása